Sober afslutning


Indrømmet.

Jeg havde frygtet det værste for håndboldherrernes afslutning ved dette skuffende OL.

De fleste af dem hader nemlig at komme tidligt op og nu skulle de spille klokken otte om morgenen.

Men de viste sig som en flok mandfolk, der lige skulle bevise, at der slet ikke er grund til bekymring for fremtiden.

Om ikke andet har den hårde fysiske træning op til OL-turneringen i hvert fald givet pote. Efter halvdelen af kampen stod koreanerne med tungen ud af halsen, mens de danske spillere havde et stort overskud af kræfter og på en meget billig baggrund i perioder spillede rigtig godt.

Anført af de to fløjspillere Lars Christiansen og Hans Lindberg, der var utrolig scoringssikre samt 20-årige Mikkel Hansen, der var helt forrygende og nærmest bankede den koreanske målmand halvvejen tilbage til Korea.

Dermed kan danskerne rejse hjem med en syvendeplads, som naturligvis ikke er godkendt, når man gik efter guldet.

En dansk fiasko kan man ikke tale om, men derimod et skuffende resultat. På skift har spillere svigtet, men landstræner Ulrik Wilbek har heller ikke ageret med vanlig sikkerhed i sine dispositioner på bænken. Han gjorde meget forkert, den dag holdet knebent tabte kvartfinalen til Kroatien. Netop resultatet i den nøglekamp var forskellen på godkendt og ikke godkendt.

Nu er der 145 dage til at rette skuden op. Så kan OL-skuffelsen nemlig glemmes med et godt resultat ved VM i Kroatien.

Der kan det danske hold i en meget mere krævende spilleplan igen udspille holdets store bredde.
 


Sporten.dk Seneste nyt