Tre dage til historiebøgerne


Lagde du mærke til den spanske sommer? Sportspræstationerne, ikke solskinstimerne?

Europamestre i fodbold, en vinder af Tour de France, en vinder af Wimbledon, 18 medaljer ved OL. Den glemmer de næppe foreløbig.
Her kan vi ikke være med. Overhovedet ikke.

Men mindre kan heldigvis også gøre det. Og sommeren 2008 kan stadig sikre sig en fremtrædende plads i dansk sportshistorie, hvis alt flasker sig de kommende dage.

Fem danske klubhold har ude på den europæiske scene vundet 15 af 15 kampe og har alle i løbet af i aften, onsdag og torsdag en reel chance for at tage skridtet videre fra kvalifikationsspillene.
Det er et jordskred af succes sammenlignet med virkeligheden for dansk klubfodbold for bare få år siden.
Jeg både tripper af forventningens glæde og bævrer en anelse med tanke på alle de kroner, der måske skal hives ud til journalisternes Europa-rejser.

Men jeg må hellere vænne mig til tanken. Dykker jeg ned i udgangspunktet vil jeg kalde det mildt overraskende, om vi ikke sender AaB i Champions League og mindst tre hold videre i UEFA Cup-spillet.

Det er ikke mange af mine forgængere, der har kunnet levere den konklusion her i spalterne.

AaB’s mulighed skriger mest af alle. Et baby-hop fra Champions League. Foran 2-0. Inden udekamp mod Kaunas. Bruce Riochs mænd er ikke i mesterskabsform. Men samlet nederlag vil blive betragtet som en pinlig vandgang. Så nydeligt er udgangspunktet.

FC Nordsjælland skal i aften køre over Queen of South. Længere er den ikke. Brøndby er også på vej videre efter storsejr i Finland. Tak for lodtrækningen. FC København losser egne målsætninger over skinnebenet, hvis ikke 3-1-føring over Lillestrøm kan forsvares på udebane torsdag. Også FCK må leve med fadæse-stemplet, hvis det går galt. Det lever de sikkert også fint med.

Og så er der FC Midtjylland. Den er for alvor svær. Det ville være diskvalificerende at kalde det et sikkert avancement trods 1-0-føringen. Det er trods alt Manchester City. Men tænk, vi er nået dertil, hvor vi kan tillade os at tale sandsynligheden op.

Det vænner jeg mig gerne til. Sammen med det større rejsebudget.

Hvad siger I? Hvem går videre? Hvad kan vi tillade os at regne med?

 

 


Sporten.dk Seneste nyt