Klap jer selv på skulderen


Jeg morede mig længe og højt, da jeg i 1999 hørte, at den nye jyske fodboldfusion skulle hedde FC Midtjylland.
 
Det er måske glemt i dag, men dengang var forkortelsen FC alene placeret hos holdet fra hovedstaden, og det gav så næsten mening.
 
Men et internationalt udsyn fra Ikast og Herning? En ‘football club’ med Europa-signaler derude på heden? Det var alligevel muntert. Dengang.´

Det er ikke en ret god vittighed i dag.

FC Midtjylland skal ikke høre et dyt for ønsket om at give mening og vinde anerkendelse uden for landets grænser. Klubbens nederlag i aftes er en af de mere uretfærdige beter i dansk fodbolds historie. Det var om noget dansk fodbold med internationalt udsyn. Og det havde fortjent en langt bedre udgang.

Der er vanvittigt interessant, at vi er nået hertil – at et dansk hold skal ud og væk på sort uheld efter trods alt 210 minutters fodbold og straffesparkskonkurrence mod en af Europas 20 største klubber.

Lige som det er interessant, at man i ramme alvor skal til at skrive, at AaB har fået en særdeles vanskelig lodtrækning til Champions League – men at der kan være flere point at hente.

Ja, jeg skriver, at der er flere point at hente, for når flere af de danske klubhold i øjeblikket rammer topformen og dagen, er det på et niveau med internationalt udsyn. Jeg tænker først og fremmest på FC Midtjylland, AaB og FC København. OB har samme potentiale.

Den sikre påstand: AaBs Champions League-pulje med Manchester United, Villarreal og Celtic er først og fremmest ensbetydende med maksimalt et enkelt eller to point for nordjyderne, den enorme millionbonus, god lirumlarum og fodbolduddannelse i højeste tempo.

Min bonuspåstand: AaB har i truppen et potentiale, der som minimum matcher Celtic, og der kan mod skotterne ligge både en hjemmesejr og et point på udebane. Og hvorfor ikke tro på, at der også mod i hvert fald Villarreal kan hentes et point hjemme i Aalborg?

AaB og dansk klubfodbold har efterhånden erobret ret til at føre sig frem med en sådan selvsikkerhed.


Sporten.dk Seneste nyt