Neuroser og fosterstilling


 

Lad os nu komme helt fri af det mest uudholdelige danske fodbolddogme, man kan grave op: Den grundantagelse, der siger, at alle de andre nok er lidt bedre end os.

Vi er lige ved at være videre, fornemmer jeg.
Og jeg har en tro på, at dette kan blive sæsonen, der for alvor markerer stilskiftet. Vi skal væk fra fosterstillingen og fri af neuroserne over, hvad der venter på fremmed græs.

Alle fodboldspillere vil kunne fortælle længe om betydningen af selvtillid. Hvorfor i alverden skulle vi så forsøge at ødelægge den?

Så lad os komme i gang.

Brøndby kan sende Rosenborg ud af UEFA Cuppen og avancere til gruppespillet. Især hvis de inden transfermarkedets afslutning får hentet en angriber med kvalitet. Selvfølgelig kan de det. Begge dele i øvrigt.

Tom Køhlerts mænd er ikke just en oplagt medaljekandidat i SAS Ligaen, men det herlige er, at Brøndby-lejren tilsyneladende har samme tilgang til Rosenborg-kampene.

Intet spin og ingen velforberedte undskyldninger. Bare den selvsikkerhed, der skal præge en fodboldklub. Sådan vil jeg helst se det.
FC Nordsjælland har trukket den græske storklub Olympiakos, som har erfaring og kompetencer , der kan skræmme selv de største i Champions League.

Og alligevel får vi lov at høre Morten Wieghorst forklare, hvordan det kan lade sig gøre med en anelse medgang og ærgerrighed.
Tak, Wieghorst. Vi har brug for den energi i dansk fodbold.

Ståle Solbakken melder sig med en anden forsigtighed og taler om fifty-fifty-opgave mod FC Moskva, selv om han ikke kender meget til klubben.
Det er spin. En medieprøvet herre har tænkt sig om. Det er jeg sikker på.

Det er Solbakkens behov for lige at kunne skrue ned for chokeffekten, skulle FCK tabe til moskovitterne. For selvfølgelig kan de tabe. Og hvad sagde jeg, vil Solbakken kunne pointere.

Men et russisk hold, der placerer sig tre nøk over nedrykningsstregen, bør være en mundfuld, FCK kan guffe sig gennem. Kvaliteten er altså dertil.

Jo, russisk fodbold bevæger sig fremad i et vildt tempo i disse år. Men det gør vi også herhjemme. Fremad og væk fra neuroser og forsterstillingen.
 


Sporten.dk Seneste nyt