Fortællingen har manglet


Det er et opsigtsvækkende interview B.T. i dag kan bringe med Per Bjerregaard. Om en livstruende sygdom, der er bremset. En offensiv udmelding om, at man igen vil være en seriøs bejler til toppen af dansk fodbold. Og nok så vigtigt – lovningen på, at en ny strategi med nye organisatoriske ændringer følger med.

Den sidste del har vi ventet længe på. Vi har ventet på at høre, hvad fortællingen om Brøndby er. Om hvordan man vil indhente FC København, der lige nu er den altdominerende skikkelse i dansk fodbold.

Sagen er den, at Brøndby stort set siden Michael Laudrups afsked har været et førerløst skib. Nok sad der en ekstremt magtfuld mand som formand af bestyrelsen, men de vigtigste poster omkring ham har været præget af alt andet end kontinuitet. Det gælder trænerposten, direktørstolen og rollen som sportschef. Og nu kommer det også for en dag, at formanden i sagens natur ikke har kunnet give opgaven fuld opmærksomhed på grund af sin alvorlige sygdom.

Fortællingen bliver nok ikke revolutionerende. Det er gammelkendte dyder som talentarbejde og de ”præcise indkøb” som Bjerregaard kalder det. Den opgave, der er fejlet i voldsom grad de seneste mange år. Michael Krohn-Dehli er til dels en succes, men det sidste pletskud i Brøndby-trøjen var reelt Johan Elmander. Derfor skal der en sportsdirektør til.

Det, der også er slået fast i dag, er også, at Per Bjerregaard på ingen måde har tænkt sig at slippe tøjlerne i klubben. Han vil stadig være den magtfulde bestyrelsesformand. Spørgsmålet er, om han kan overlade nok rum til bevægelse for direktør, træner og sportschef. Det skal der komme en indikation af nu, for Bjerregaard har, som alle andre ledere, behov for at blive udfordret på tankegangen – uden at det bliver tolket som illoyalitet.

Evner han det, kan dette meget vel være den nye begyndelse. Og den glæder vi os til.


Sporten.dk Seneste nyt