Dansk? Ikke det mindste


Team Leopard kommer et af næste års mest slagkraftige mandskaber i cykelsporten til at hedde.

De største navne på holdet er også nogle af sportens største: Schleck-brødrene og Fabian Cancellara hedder de mest prominente, men hvis man tror, at der fortsat vil være en tilknytning til Danmark, så kan man godt tro om igen, er mit bud.

Godt nok er det danske islæt af betragtelig karakter. Brian Nygaard, manden, der gav Bjarne Riis og Riis Cycling A/S kunstigt åndedræt mere end én gang, står i spidsen som direktør, mens Kim Andersen står i spidsen for det sportslige. Jakob Fuglsang, en mand med potentiale til podiepladser i de største etapeløb, er også på lønningslisten og de førstnævnte ryttere har via ansættelsen hos Riis også en vis veneration blandt danskere.

Men der stopper det også.

Al financiering er luxembourgsk, basen er i Luxembourg og hverken Nygaard eller Andersen har specielt stor tilknytning til Danmark. De bor i Italien og Luxembourg, betragter sig mere som europæere end danskere, og det er også mest logisk. Den eneste grund til, at de har ansat en række ryttere og medarbejdere med fortid på et dansk hold, er, at det er de bedste, der er på markedet.

Men det vil være utopi at tro på, at der er en forkærlighed til Danmark, dansk cykelsport eller dansk talentudvikling hos de to. Forståeligt nok. De skylder ikke Danmark noget som sådan. De er ansat til at skabe det mest slagkraftige mandskab uden skelen til nationale tilhørsforhold, for sådan er markedskræfterne nu engang indrettet.

Team Leopard skal nok blive en succes. Og vi vil følge med, lige så vel som vi også interesserer os for de andre store hold på Pro Touren, men det danske islæt bliver mere en kuriositet end en reel tilknytning. Den vil Bjarne Riis alene stå for.


Sporten.dk Seneste nyt