Kald mig Gårdmand Bjørn, hvis Ståle vender tilbage


Jeg husker tydeligt den aften, vi stod i Parken og talte med Ståle Solbakken om fremtiden i Köln og tiden, der kom efter den. Jo, han kunne godt se sig selv vende tilbage i Parken en dag, og om det var som FCK- eller landstræner, var mindre relevant, jokede vi, for hans kone og børn var så glade for København, at de ville være med på idéen uanset den nærmere jobbeskrivelse.

Nu er vi så nået om på den anden side af Köln-tiden. Den blev ikke så lang, som Ståle Solbakken havde håbet, eller som de fleste af os havde forventet, efter at han i Danmark havde løftet FC København til et for danske hold hidtil uset niveau i Champions League.

Så spørgsmålet er: Er det allerede nu, Ståle Solbakken vender tilbage? Det skulle ikke være svært at overtale FC Københavns ledelse, idet Carsten V. Jensen blot behøver beordre sig selv ned fra trænersædet og op på direktionsgangen.

Men Ståle Solbakken vender næppe tilbage til København. Ikke lige nu. Eller for nu at bruge en talemåde, de selv har anvendt hyppigt inde i Parken: I må kalde mig Gårdmand Bjørn, hvis Ståle Solbakken bliver FCK-træner efter sommerferien.

FC København vil muligvis gerne have ham tilbage, men jeg ved det ikke engang, og det er heller ikke der, den største hurdle er. Det er Solbakken selv.

Ståle Solbakken har alt at tabe, hvis han vender tilbage til FC København. Han forlod klubben på dens højdepunkt, og med ham smuttede et halvt hold. Han vil skulle vende tilbage til et FC København under genopbygning, et hold, der er længere tilbage end det var, da han overtog efter Hans Backe, men forventningerne vil være enorme, og det vil alt andet lige blive opfattet som et skridt ned ad stigen og i den forkerte karriereretning at vende tilbage til Danmark.

Er der én ting, der kunne lokke ham, er det Champions League. Han fortalte selvsamme aften, som jeg nævnte i indledningen, at hymnen kunne få ham til at vågne om natten. Ja, Champions League KUNNE lokke ham. Gør den det, må I kalde mig Gårdmand Bjørn.


7 kommentarer


 

 1. Martin siger:

  Jeg kan ikke være den eneste der ser Solbakken som et nu oplagt emne som afløser for Morten Olsen efter EM. Han har indgående kendskab til dansk fodbold, hans familie er glad for København, han har vist at han kan skabe resultater i Champions league, og han er ledig… Synes det virker monster oplagt

 2. Jan Hansen siger:

  Martin: Nu har Morten Olsen jo rent faktisk forlænget sin kontrakt t.o.m. VM i 2014. Den lille begivenhed, har du vist glemt :-) Men ellers ville Ståle havde været et godt emne til den post. Hvem ved, måske i 2014, omend den norske landstrænerpost virker mere oplagt for ham i første opgang (Drillo har dog også forlænget, så vidt jeg har hørt).

 3. @Jan Hansen: Ja, det havde jeg sgu svedt ud. Nu skal den her blog ikke kapres til en diskussion omkring hvorvidt Morten Olsen er en gevindst for landsholdet eller ej, men jeg tænker at det kunne være opportunt at skifte træner efter EM såfremt der er en habil kandidat. Så længe Ståle Solbakken var at finde på trænerbænken i Tyskland var dette nok ikke tilfældet, men nu er han ledig.

 4. Lasse Jensen siger:

  Nu tvivler jeg bare på at DBU ser Solbakken som en indlysende afløser, da han ikke bruger helt samme system som MO. DBU går meget op i at systemet skal videreføres, hvilket giver god mening, da det pt. er implementeret hele vejen ned gennem ungdomsholdene.

  Derfor tror jeg mere på Michael Laudrup, selvom jeg abslout ikke mener han har bevist at han har klassen til at være landstræner. Men det er en anden diskussion.

  SS som landstræner? Tvivler, men er positivt stemt overfor idéen, omend jeg mener man skal vente til MO er færdig. Han har opnået for meget med landsholdet til at man kan afskedige ham midt i kontrakten … tror faktisk selv han kan vælge, hvornår han vil slutte, lidt som Alex Ferguson …

 5. Peter H siger:

  Jo, Martin. Men nu er Solbakken altså nordmand. Ikke Erik Dildo, men trods alt nordmand. Norsk fodbold filosofi har bare ikke noget at gøre på et dansk landshold.

 6. PeterH siger:

  Sorry, han hedder Egil Dildo. Ikke Erik, men derfor er han alligevel en katastrofe for fodbolden.

 7. Martin Dan siger:

  @PeterH

  Håbløs kritik af Ståle. Når man har set hvor effektivt, underholdende og offensivt
  hans kontrollerende 4-4-2 kan være, så ringer det så hult, når du snakker om norsk
  filosofi, og at det ikke har noget at gøre på et dansk landshold.

Sporten.dk Seneste nyt