Dette klæder ikke FCM


Det er nu syv måneder siden, Claus Steinlein blev FC Midtjyllands ordførende direktør. Det var den præcise beskrivelse – ordførende direktør.

Det har været en udfordrende tjans for den karismatiske, tidligere akademichef. Lige nu har han travlt med at rende rundt i medielandskabet og forsikre, at FCM har en fremtid efter et nyt katastroferegnskab og massiv tvivl om selskabets likviditet.

Og så skulle han i weekenden sætte ord på nyheden om, at fire af FCMs akademispillere er blevet anmeldt til politiet for sex med en mindreårig pige. De fire spillere er sigtet efter straffelovens paragraf 222, der kan give fængselstraf på otte år.

Steinlein forklarede til Ekstra Bladet lidt om sagens tilstand, nedtonede gradvist det hele – inden han meddelte, at det også handlede om, at ’vores afrikanske spillere åbenbart er populære.’

Så denne er til dig, ordførende direktør Claus Steinlein: Jeg kan simpelthen ikke mindes en dummere eller en mere pinlig udtalelse i nyere dansk fodboldhistorie. Det skriger på øvelse, dét der.

Claus Steinlein leverede en anden udtalelse forleden. Til Horsens Folkeblad. Steinlein forklarede krisens tilstand – denne gang den sportslige – og afviste, at midtjydernes ‘spillestil’ kunne komme til debat, mens man ledte efter pointene.

»Alle roser i dag Nordsjælland og AaB. De har glemt, at for to år siden var AaB stort set rykket ned, da der var gået 90 minutter i den sidste turneringskamp, mens Nordsjælland var i nedrykningsfare. De har været fremsynede og holdt fast i deres spillestil,« sagde Steinlein, og det var da en mere begavet omgang fra den ordførende direktør.

Man forstår, at FCM under træner Riddersholm repræsenterer en særligt bevaringsværdig ‘spillestil’. Jeg kan så have svært ved at se, hvad det er for en spillestil, de gerne vil beskytte. Hvor er åbenbaringen, der skal i bur? Hvad er det egentlig, FCM tror, de gør?

Sexet fodbold er det ikke. Særligt poleret og underholdende heller ikke.

11,5 procent af alle FC Midtjyllands afleveringer gennem denne sæson var inden søndagens sene kamp en pasning over 34 meter. Det er klar rekord for Superligaen. Er det en spillestil, man absolut ikke må ændre? Er det et særligt FCM-varemærke?

Kun Silkeborg og Brøndby har skabt færre målchancer end FCM i denne sæson. Vi taler om færre end seks chancer per kamp – ifølge Superligaens officielle statistikere. FCM har kun fem gange i 14 forsøg evnet at sammensætte den statistiske cocktail, som ellers skulle være en delmålsætning for klubbens koncept: Mest boldbesiddelse og flere målchancer end modstanderen.

Det er vel heller ikke den dokumentation, Glen Riddersholm havde ønsket sig for de taktiske projekter?

Jeg mener, der stadig må være noget at arbejde med i FCM. I regnskaberne, på banen og især omkring den ordførende direktør.

AGF har ikke tabt en Superligakamp siden den 19. august. Det er point i otte kampe i træk. Der er i Århus, så længe jeg kan huske, blevet talt om det danske mesterskab, AGF snart skal vinde, og ikke så få AGF-trænere har gennem årene slikket på de billige imagepoint ved at anerkende eller endda forstærke fansenes vovede forventninger. Poul Hansen, Sören Åkeby og Erik Rasmussen var vist de værste.

Jeg kender ikke Peter Sørensen som en mand, der har travlt med at skabe sig venner. Hverken internt eller eksternt på Fredensvang. Nej, der skal nok være AGF’ere, som også har det svært med den kompromisløse træner. Men Peter Sørensen har mere travlt med at skabe resultater, end han er optaget af at skabe relationer. Men jeg tror ikke, AGF har haft et bedre bud på en medaljetræner siden 1996.

Brøndby har ikke vundet en Superliga-kamp i tre måneder – siden juli måned. Det var altså Brøndby. Og juli. Og ingen sejre.

Flemming Fjeldgaard er sportsredaktør på Berlingske. Du kan også følge ham på twitter.com/ffjeldgaard


Skriv en kommentar


 

Sporten.dk Seneste nyt